XXL FUTÁR CSOMAGOLÁSI TÁJÉKOZTATÓ

Az általunk közvetített szolgáltatások, futárszolgálati kiscsomagok és nagy méretű küldemények biztonságos és hatékony továbbíthatósága érdekében fontos azok megfelelő és szakszerű csomagolása.

Minden áru partnereink segítségével, gyűjtőfuvarozás keretein belül kerül szállítmányozásra, vagyis az áru többszöri átrakodáson keresztül kerül a célhelyre. Ezért kiemelten fontos, hogy az áru méretének, súlyának és mennyiségének megfelelő csomagolóanyagot válassz. Kizárólag a megfelelően csomagolt termékekre köthető áruérték biztosítás. Minden egyéb rendelkezést ÁSZF-ünk tartalmaz.

Milyen a jó csomagolás?

A jó csomagolás elég erős ahhoz, hogy a szortírozás és szállítás során a szükségszerűen fellépő fizikai behatásokkal szemben megőrizze az áru épségét. A megfelelő védettséget nyújtó csomagolás jó minőségű, erős, formatartó, rakatolható és duplafalú vagy azzal egyenértékű kartondoboz.

Csak a teljesen lezárt csomag adható át szállításra. Kérjük, hogy a kartondoboz minden oldalát zárd le széles ragasztószalaggal. Az élek leragasztásával tovább csökkenthető annak kockázata, hogy a doboz kinyíljon. Amennyiben a becsomagolt termékről, jellegéből adódóan nem lehet eldönteni, hogy melyik oldalán szállítható, azt jelezni szükséges a csomagoláson.

XXLFutár csomagolási tájékoztató 1

Minden esetben a FELADÓ felel az általa átadott küldemény szállításra alkalmas csomagolásáért és a megadott adatok helyességéért. A szállítási értesítőhöz csatolt fuvarlevelet kérjük nyomtasd ki és helyezd el a küldeményen jól látható módon, a küldemény legnagyobb felületére. Az adathibákból és a csomagolás hiányából eredő károkért nem tudunk felelősséget vállalni.

XXLFutár csomagolási tájékoztató 2

Hosszúkás termékek, papírtekercsek, iratok csomagolásához kérjük, használj szögletes dobozt. A nagyobb méretű, feltekert termékeket, mint például matrac, szőnyeg a külső csomagolás védheti meg a szállítás alatt. Kérjük, hogy legalább dupla fóliázást használj a szállítási csomagoláshoz. Törekedj arra, hogy a levegőt kiszorítva, feszes és merev tartású csomagolásban add át a terméket szállításra.

Kérjük, hogy a csomagoláshoz az áru jellegének megfelelő méretű, szabályos négyszög alakú kartondobozt használj. Az éles vagy hegyes részeket külön tekerd be, és úgy helyezd térkitöltővel bélelt dobozba.

XXLFutár csomagolási tájékoztató 3

A szállítandó termékre vonatkozóan az élek és az esetleges kiálló részek védelmének kiemelt jelentősége van. Felhasználható anyagok: erősebb kartonpapír, hungarocell, műanyag borítóelem. A termék összes élére, minimum 5-5 cm szélességben kell alkalmazni, különös figyelmet fordítva a sarkok védelmére. Az élvédőt ragasztószalaggal rögzíteni is kell a termékre, ellenkező esetben rakodás/szállítás közben elmozdulhat.

Kerékpár feladásánál, kérjük használj megfelelő szélességű és magasságú kartondobozt, a dobozon belül a kiálló részeket (kormány, pedál) forgasd el és használj kitöltő anyagot. A kerékpár fóliával vagy csomaglópapírral történő becsomagolása nem megfelelő.

XXLFutár csomagolási tájékoztató 4

A gumiabroncsok csomagolatlanul nem szállíthatók, mert beszennyezhetnek más csomagokat. Kérjük legfeljebb 2 db gumiabroncsból képezz egy szállítási egységet. Kérjük, feszesen fóliázd össze a gumikat, majd a fólia külső részére ragaszd fel a csomagcímkét. Karosszéria elem vagy egyéb szabálytalan alakú termékeket légpárnás fóliába, élvédő kartonozással ellátva szükséges csomagolni.

XXLFutár csomagolási tájékoztató 5

A csomagolatlan áru sérülékeny, balesetveszélyes, a dolgozók és a többi áru épségét veszélyezteti, ezért nem adható fel futárszolgálattal. Kérjük, hogy minden terméket csomagolj be kartondobozba, vagy fóliázva úgy, hogy szállítható legyen és a dobozon, fóliázáson belül is védve legyen az áru.

 
További információkat itt találsz